Čigrina plaketa

“Čigrina plaketa” priznanje je za najbolje razultate na natjecanjima članova kluba u protekloj kalendarskoj  godini. Dodjeljuje se na kraju godine na završnoj večeri kluba “Čigrinoj večeri”. Članovi kluba koji tijekom kalendarske godine nastupaju na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu za svaki izboreni plasman dobivaju određeni broj bodova, tako prvo mjesto donosi  7 bodova, drugo mjesto 3 boda, a treće mjesto 1 bod. Ukoliko je natjecatelj proglašen najboljim natjecateljem turnira to mu donosi dodatnih +10 bodova uz broj osvojenih bodova za medalju.

Nastupu na prvenstvu grada Zagreba bodovima za osvojenu medalju pridodaju se i dodatni bodovi: +5 bodova za 3. mjesto, +10 bodova za 2. mjesto i +15 bodova za 1. mjesto., dok se na prvenstvu Hrvatske i “A” turnirima bodovima za osvojenu medalju pridodaju: +10 bodova za 3. mjesto, +20 bodova za 2. mjesto i +30 bodova za 1. mjesto. Zbrajanjem bodova nakon posljednjeg natjecanja u toj godini dobivaju se najbolji u svim dobnim skupinama i kategorijama. Tako se “Čigrina plaketa” dodjeljuje za muške i ženske natjecatelje u sportskoj borbi i tehnici za dobne skupine: mlađi kadeti/kinje, kadeti/kinje, juniori/ke i seniori/ke.

 

“Čigrina plaketa za nadu godine” priznanje je koje se dodjeljuje natjecateljima koji su u tekućoj godini pokazali iznimno zalaganje i trud na svim natjecanjima, te svojim kvalitetama najavili da njihovo vrijeme tek dolazi.

 

“Lucky looser” priznanje je natjecateljima koji unatoč pokazanom zalaganju, kvaliteti, borbenosti i marljivosti nisu uspjeli svoje kvalitete pretočiti u medalje. Kako mi to volimo u klubu nazvati “jednostavno im nije išlo”.

Za najmlađe uzraste (vrtićanici/ke) tj. one natjecatelje koji nisu registrirani pri HTS-u, a nastupaju na malim olimpijadama, KICK-u i sličnim natjecanjima, postoji priznanje koje smo nazvali “Čigrina plaketica”. Vrednovanje uspjeha za “Čigrinu plaketicu” jednak je onome za “Čigrinu plaketu”.