Čigra limač kup

Prvotno zamišljen kao susret nekoliko prijateljskih klubova iz Zagreba i okolice, Čigra Limač Kup u svega nekoliko godina prerasta u najveće natjecanje tog tipa u regiji.

ČIGRA LIMAČ KUP & ČIGRA OPEN

U svojim počecima Čigra Limač Kup bio je zamišljen kao međuklupsko druženje najmlađih članova taekwondo zajednice. Prve godine održavanja okupilo se osamdesetak natjecatelja iz petnaestak klubova Zagreba i okolice. S godinama, natjecanje je prerasno u najveće natjecanje u REGIJI za djecu početnike, za one s malo iskustva i svih željnih da naprave svoje prve taekwondo korake na tatamiju.

Iz godine u godinu Čigra Limač Kup imao je sve više natjecatelja.Turnir je prošle godine održan 30.04.2016. u Dvorani 2 Doma sportova pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Grabar Kitarović i Gradonačelnika Grada Zagreba gosp. Milana Bandića, a okupio je 700 natjecatelja iz Hrvatske i drugih zemalja regije. Dječji smijeh, suze radosnice i veselje obilježje su svakog Čigra Limač Kupa.
Turnir je ujedno i najpopraćeniji taekwondo događaj u Hrvatskoj. Najave i objave o turniru išle su u Dnevnik Nove TV, Dnevnik 1, emisije Hrvatska uživo te Dobro jutro Hrvatska na HTV-u, 20-ak portala iz Hrvatske i regije poput: 24sata.hr, Vecernji.hr, Net.hr, Jutarnji.hr, Glas Slavonije, Slobodna Dalmacija i mnogi drugi te 10-ak radijskih postaja.

 

Turnir je poseban po tome što omogućuje nastup djeci s posebnim potrebama da pokažu usvojena znanja i vještine koja vrijedno usvajaju na svakodnevnim treninzima, a kao nagradu dobiju medalju koja im ostaje kao uspomena za cijeli život.

NAJVEĆE TAEKWONDO NATJECANJE U REGIJI

Ono po čemu je Čigra Limač Kup poznat i poseban je i činjenica da svaki natjecatelj na kraju natjecanja kući odlazi sa medaljom. Oni najbolji nagrađeni su i poklon vrećicom naših donatora i sponzora, a svaki klub sudionik dobije i zahvalnicu za sudjelovanje.

Organizatori Čigra Limač Kupa trude se biti domišljati, te svake godine obogaćuju svoje natjecanje novim idejama; direktan prijenos natjecanja (live stream), prijelazni pehar, poznati sportaši kao gosti iznenađenja…

Trud i rad organizacijskog odbora unazad nekoliko godina prepoznali su i brojni sponzori i donatori, te osobe iz javnog života koje svojim donacijama i javnim pojavljivanjem na natjecanju pružaju podršku ovom natjecanju i njegovim učesnicima.

Nit vodilja organizatora s godinama se ne mjenja; pružiti najmlađima i onima s malo iskustva priliku da se okušaju u borbi na tatamiju i ono što je i najvažnije pretvoriti natjecanje u cijelodnevno obiteljsko sportsko druženje.

TURNIR HUMANITARNOG KARAKTERA

Turnir je poseban po tome što omogućuje nastup djeci s posebnim potrebama da pokažu usvojena znanja i vještine koja vrijedno usvajaju na svakodnevnim treninzima, a kao nagradu dobiju medalju koja im ostaje kao uspomena za cijeli život.

Kako je bilo prošle godine pogledajte na:

http://www.vecernji.hr/zg-zivot/malisani-s-downovim-sindromom-te-predrasude-1080598